Trafik kazasında 10 kişinin hayatını kaybettiği Gölbaşı-Kahramanmaraş karayolu Haydarlı köyü mevkiinde eylem yapıldı.
10 kişinin hayatını kaybettiği Gölbaşı-Kahramanmaraş karayolu Haydarlı köyü mevkiinde, yaklaşık 500 kişinin katılımıyla basın açıklaması yapıldı. Jandarma tarafından alınan güvenlik önlemlerinin ardından, hayatını kaybedenlerin yakınları tarafından yapılan basın açıklamasında, kazada yakınlarını kaybedenler gözyaşlarını tutamadı.
Basın açıklamasını okuyan kazazede yakınlarından Kemal Özdemir, "Burada 10 insanımızı kaybettik, 5 insanımız da ağır yaralandı. Son 3 ayda aynı bölgede ölümlü 7 kaza meydana geldi. Olayın duyulmasıyla beraber her zamanki gibi halkımız, hiçbir ayrım gözetmeksizin ölen insanlarımızın acısını paylaşmak için ellerinden gelenleri yaptılar. Bu kaza cenaze sahipleri kadar, tüm halkımız için bir sınavdır. Yaşanan kaza değil, bir tufandır. Tarifi mümkün olmayan acılara sebep olmuştur. Bu sınavdan öfkemizi bilince dönüştürerek çıkmaya çalışıyoruz. Ülkemizde her gün çok çeşitli sebeplerden dolayı onlarca görünen ve görülmeyen birçok kazalar maalesef olmaktadır. Bu kazalar yol koşulları, yorgunluk, uykusuzluk ve tedbirsizlikten kaynaklanmaktadır. Herkes ekmeğinin peşinde sabahın seher vaktinde yollara düşmüşlerdir. Burası yaşam yolu değil, ölüm yolu olmuştur" dedi.
Yetkililere seslenen Özdemir, "Bu yolda başka insanlarımızın da ölüm ya da yaralanmalarına sebebiyet vermemek için bu 3 kilometrelik yolun istimlakının bir an önce yapılarak duble yol olması için çalışmaların başlatılmasını yetkililerden talep ediyoruz" diye konuştu.
Kazada hayatını kaybeden minibüs şoförü İbrahim Doğan'ın abisi Seydi Doğan ve babası Cuma Doğan ise, son 3 ayda 7 ölümlü trafik kazasının yaşandığı yolda başka canların yanmamasını istedi.
(KA-SO-Y)

09.02.2013 17:40:09 TSI

Editör: Wan Haber