Amerikan Havacılık ve Uzay Kurumu NASA, işi sadece uzanıp yatmak, günlük aktivitelerini gerçekleştirecek elemanlar alıyor. Kurum, elemanlara bunun için aylık 5.000 dolar (10.000 TL) maaş verecek. 
 
NASA'nın yerçekiminin insan bedeni üzerindeki etkilerini incelemek isterken elemanlardan tek isteği, 70 gün boyunca sadece yatmaları. Elemanlar bu süre zarfında televizyon seyredebiliyor ve internette sörf yapabiliyorlar. Bu iş, tüm günü televizyon başında uzanarak ya da bilgisayar oyunları oynayarak geçirenler için çok ideal. Araştırma Houston'daki Johnson Uzay Merkezi'nde yapılıyor. 
 
YATAKTA DUŞ BİLE ALINIYOR
 
Gönüllüler önce burada iki hafta kalıyor ve günlük aktivilerini gerçekleştiriyorlar. Böylece bilim adamları bunların bedenlerinin çalışmasını normal şartlarda incelemiş oluyor. Bunlar daha sonra 70 gün yatakta kalıyorlar. 
 
Bunlar her gün 16 saat ışıkta, sekiz saat de karanlıkta tutuluyor. Bu süre zarfında bilgisayar oyunları oynamak, televizyon seyretmek, kitap okumak, internete girmek ve ziyaretçi kabul etmek serbest. Yatakta olmak şartıyla duş bile alınabiliyor. Bu 70 günde gönüllüler yataktan bir tek bilim adamları vücutları üzerinde inceleme yaparken çıkabiliyor. 70 günün sonunda, vücut normale dönsün diye 14 günlük bir rehabilitasyon süresi var.
Editör: Wan Haber