Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Basri Amasyalı, 2012 yılında 948 bin 906 kişinin muayene edildiğini açıkladı.
1 yılda 243 bin 362 hastanın da acil servislere müracaat ettiğini belirten Amasyalı, "34 bin 569 hastamız ameliyat edildi. 7 bin 343 hastamıza evde, ayağında sağlık hizmeti verildi. 791 kanser hastasının ilaç tedavisi görürken, bin 598 kişinin doğum yaptı" dedi.
Hastanede nitelikli ve ileri düzey sağlık hizmetleri konusunda ciddi adımlar attığını anlatan Amasyalı, özellikle kalp ve üroloji alanında önemli bir merkez haline geldiğini
Amasyalı, şöyle konuştu: "2012 yılında hastanemizde 2 bin 212 anjio, 149 bypass, 23 kapak replasmanı operasyon gerçekleştirildi.176 uzman hekimle hizmet veren hastanemizde yatak doluluk oranının yüzde 75'dir."
Kütahay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mithat Ekici de, "Artık Kütahya'lının tedavi için başka illere gitmesini istemiyoruz. Başka illerden hastalar, ilimize tedavi için gelmeli. Biz onları Kütahya'da tedavi etmeliyiz. Bunun için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Hastanenin borçlarını ödeyebilmek için gelir artırıcı uygulamalar yapmalıyız. Bunun için hastanemizde bulunmayan cihazların alınması ve yeni servislerin açılması gerekmektedir. Böyle yaparsak hem hizmetin çeşitliliği artacaktır, hem de gelirimiz artacaktır. Kütahya esnafının alacakları daha kısa zamanda ödenmelidir. Doktoruyla, hemşiresiyle el ele vererek güler yüzle hizmet sunmaya devam edeceğiz. Her gecen gün yenilikler yaparak, halkımıza sahip çıkarsak, halkımız da hastanesine ve kendisine hizmet edenlere sahip çıkacaktır. En kısa zamanda da yeni acil servis yapımına başlayarak, acil servis hizmetlerini daha etkin ve verimli hale getireceğiz. Bu hastanede çalışan Doktor ve hemşire arkadaşlarıma, sağlık çalışanlarına ve tüm personelime öz verili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
(EFE)

28.01.2013 13:41:32 TSI

Editör: Wan Haber