GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, Gaziantep-Kilis-Şanlıurfa illerindeki sınır kapılarında 1 yıl içinde yapılan 133 operasyonda, 10 milyon 549 bin TL değerinde kaçak malzeme ele geçirildiğini belirtti.
Gümrük ve Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlükleri ile gerçekleştirilen operasyonlarda, 10 milyon 549 bin TL değerinde cinsel içerikli haplar, oto yedek parçaları, cep telefonu, sigara, ceviz ve benzeri gıda maddeleri, tıbbi cihaz, otomobil, akaryakıt gibi eşyalar ele geçirildi.
GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kaçakçılık ile etkin mücadele artarak devam edecektir. Kaçakçılık ile mücadeleye devam ederken teşkilatımız AB standartlarında geliştirdiği etkin kontrol mekanizmalarıyla da ülkemize giriş veya çıkış yapan kişi-eşya ve taşıtların kontrollerini de çok kısa bir sürede gerçekleştirmektedir. Bu anlamda Gaziantep ilimiz ve bölgemiz başarılı bir yılı geride bırakmış olup 2011 yılına göre 2012 yılında yüzde 19,3 artış ile 5,9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirmiştir. Toplam ihracatının 4,4 milyar dolarlık bölümü Gaziantep Gümrük Müdürlüğümüzden yapılmış olup, bir önceki yıla göre artış oranı yüzde 18'dir. İhracat denildiği zaman ilk akla gelen illerimizin başında olan Gaziantepimize, gümrük teşkilatı olarak hizmet etmekten büyük bir onur duymaktayız. 2013 yılında sivil toplum kuruluşlarımızla, ticaret erbabımızla etkin iletişim ve koordinasyonumuz artarak devam edecektir. Bölge Müdürlüğümüz tasfiyelik hale gelen eşyaların ülke ekonomisine kazandırılması için eşya satışlarına da devam etmekte olup, 2012 yılında gerçekleştirdiği 58 satış ile 2 milyon 515 bin TL gelir elde etmiştir. Ayrıca Suriye'deki olaylar nedeniyle ülkemiz tarafından düzenlenen yardım organizasyonları içinde, teşkilatımız üzerine düşen görevi valiliklerimiz ve yardım kuruluşlarıyla yakın koordinasyon içerisinde layıkıyla yerine getirmektedir."
(HD-SO-Y)

09.01.2013 15:09:21 TSI

Editör: Wan Haber