Ordu'da çeşitli şikayetlerle hastaneye başvuran Şimşir Kolcu adlı bayanın karnından, 10 kilogram ağırlığında kist çıkarıldı.
Ordu'da 70 yaşındaki Şimşir Kolcu, nefes alamama, sık yorulma şikayetiyle 10 gün önce Ordu Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Ordu Devlet Hastanesi'ne yapılan kontrollerin ardından karnında kist olduğu tespit edilen yaşlı kadını, Genel Cerrahi Uzmanı Hüseyin Şahin ameliyata aldı. Ameliyatın ardından yaşlı kadın sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşarken ameliyatı gerçekleştiren Şahin, hastanın kendilerine nefes alamama, karnında bir takım yumakların oynadığını, sık sık yorulma şikayetleri ile başvurduğunu söyledi.
Doktor Şahin, "Ameliyatın ardından Şimşir Kolcu, birden incecik bir hasta oldu" diyerek şunları kaydetti: "Batında kitle nedeniyle ameliyata aldığımız bir hastadan devasa bir kitle aldık. Batında kitle nedeniyle geldi. Oldukça büyük bir kitlesi vardı. Bizim için çokta güç olmayan bir yöntem ile kitleyi aldık. Hasta nefes alamama gibi şikayetler ile geldi. Sık sık yorulmadan şikayet ederdi.Özellikle yokuş yukarı çıktığında yorulduğunu ifade ederdi. Hastamızı yaşından ve altığımız kitlenin büyüklüğünden dolayı cerrahi yoğun bakımda tutuyoruz. Ameliyatında herhangi bir sıkıntı olmadı. Çok alışık değiliz. Çokta yabancısı değiliz. Yılda birkaç defa başımıza geliyor. Bu tür ameliyatlarda kolay kolay zorlanmıyoruz ama olayın ilginçliği ön plandadır. Hastamızın karnı oldukça genişti şimdi zayıf incecik bir hasta oldu. Kendide yoğun bakımda kendisini görünce bayağı tuhafına gitti. Hastamızda gayet iyi durumda. Kisti de patolojiye yollayacağız."
Konuşmakta zorluk çeken Kolcu ise, "Çok şükür Allah'ıma beni kurtardılar" diye konuştu
(RCP-SLH-Y)

29.01.2013 13:53:03 TSI

Editör: Wan Haber