Çorlu Avrupa Serbest Bölgesi'nde faaliyet gösteren Flextronics firması bastığı 1 milyonuncu klavyeyi üzerine ismini de yazarak Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'a yollayacak.
Çorlu Avrupa Serbest Bölgesi içerisinde yer alan ve tedarik zinciri yönetimi ve lazerli klavye üretimi firması olarak faaliyet gösteren Flextronics 1 milyonuncu klavyeyi iş yeri çalışanları ile pasta keserek kutladı. Firmanın Genel Müdürü Onur Ülkü 1 milyonuncu klavyenin Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'a hediye edileceğini belirtti.
Ülkü: "2011 yılı Şubat ayında başladığımız faaliyetlerimiz çerçevesinde, 1 milyonuncu klavyemizi bastık. Tamamen boş olarak gelen klavyeleri, burada harflendirerek kullanıma hazır duruma getiriyoruz. Ürettiğimiz 1 milyonuncu klavyeyi de, bizlerden desteğini esirgemeyen Ekonomi Bakanı Sayın Zafer Çağlayan'a hediye edeceğiz" dedi.
Lazerli harflendirme sistemlerinin sadece kendileri tarafından yapılabilen bir teknoloji olduğunu da ifade eden Ülkü: "18 ayrı dilde klavye yapıyoruz. Klavyeleri Avrupa, Asya ve Arap yarım adasına gönderiyoruz. Boş olarak gelen klavyeleri Türkiye'de sadece bizde kullanılan lazer teknolojisiyle harflendiriyoruz. İngilizce, Arapça, Almanca, İspanyolca ve Türkçe başta olmak üzere olmak üzere toplam 18 ayrı dilde harflendirerek ihraç ediyoruz. Yurt içi ve yurt dışı piyasaya, 60 personel ile üretim yapıyoruz. Bunun yanında, ürettiğimiz bu klavyelerin büyük kısmını, dünya devi olarak bilinen bir bilgisayar firmasına veriyoruz. Aynı zamanda, bu dünya devinin tedarik zinciri yönetimi de bizde" diye konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından firmanın Genel Müdürü Onur Ülkü ve çalışanlar tarafından üzerinde 1 milyonuncu klavyenin resmi bulunan özel hazırlanmış bir pasta kesildi.
Ülkü, 1 milyonuncu klavyenin üzerine, lazer ile ''Sn. Zafer Çağlayan'' yazdıklarını ve klavyeyi kendisine yollayacaklarını sözlerine ekledi.
(SŞ)

01.02.2013 20:26:04 TSI

Editör: Wan Haber