Dünya kadınları ayaklanıyor... Hem de 14 Şubat Sevgililer Günü'nde. Kadınlar 14 Şubat 2013'te bulundukları yerde hediye almak yerine dans edecek. 

Dans ederek ayaklanacak. 

Ayaklanmanın nedeni, kadına yönelik şiddet. 

1 milyar kadına ulaşmayı hedefleyen kampanya "1 Billion rising" adıyla bugüne dek yürütüldü. Kampanya kapsamında bir de kısa film hazırlandı. 

Amerika'dan Japonya'ya, Hindistan'dan Çin'e, İngiltere'den Türkiye'ye veya Suriye'ye.. Dünyanın her yerinde tablo aynı. Her 3 kadından biri şiddete veya tecavüze maruz kalıyor.

İşte bu gerçekler, dünya kadınlarına bir kez daha harekete geçirdi. Bir internet sitesinin, "Şiddete karşı dansederek ayaklanın" çağrısına tüm dünya kadınları anında cevap verdi. Hem de 14 Şubat 2013 gününde. Yani Dünya Sevgililer gününde. 

Kadınlara yönelik yapılan çağrıda, "1 milyar kadının haklarının gaspedilmesi gaddarlık, ama 1 milyar kadının dansetmesi ise devrimdir" deniliyor, dünya kadınları hem dansa davet ediliyor, hem de deneyimlerini paylaşmaya..

Çağrı kulaktan kulağa yayıldıkça, 14 Şubat Dünya Sevgililer gününde neler olacağı da belirlenmeye başladı. Okullarda o gün bir ders kadına şiddete ayrılacak.

Dünyada ilk kez kadına şiddet eylemine karşılık böylesi bir devrim yapılıyor. Tüm dünya kadınları bugün bölgesindeki milletvekilleri ve sorumlulara da bu şiddite durduracak adımlar atmaları için çağrıda bulunacak.

Editör: Wan Haber