ADANA'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle Uğur Mumcu Meydanı'nda yapılacak olan kutlama, canlı bomba istihbaratı üzerine iptal edildi.

Canlı bomba istihbaratı nedeniyle 1 Mayıs kutlamalarının iptal edildiği Adana’da, Gaziantep’te meydana gelen patlama ardından güvenlik güçleri alarma geçti.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle günler öncesinden Uğur Mumcu Meydanı'nda yapılacak olan kutlama için hazırlıklar başladı. Pek çok sivil toplum kuruluşu, siyasi parti temsilcileri ve işçilerin katılımıyla Uğur Mumcu Meydanı'nda yoğun katılımla yapılacak olan kutlamalar için Adana Emniyet Müdürlüğü'de geniş güvenlik önlemi aldı.
30 Nisan 2016 günü emniyet birimlerinin aldığı istihbarat bilgisine göre 1 Mayıs etkiliğinde bir canlı bombanın eylem yapacağı bilgisine ulaşıldı. Polis, durumu tertip komitesine bildirdi. Tertip komitesi bu bilgi doğrultusunda toplanarak etkinliklerin canlı bomba istihbaratı üzerine iptal edildiğini duyurdu.

Etkinliğin iptal olmasına rağmen Uğur Mumcu Meydanı'nda polisin önlemleri devam ediyor. Polis günler öncesinden alanı güvenlik bariyeriyle çevirmiş ve arama kabinlerini refüje koymuştu.

Eğitim-Sen Adana Şubesi, canlı bomba istihbaratı üzerine saat 10:00'da basın toplantısı düzenleyecek.

EMNİYET ALARMA GEÇTİ
Canlı bomba istihbaratı nedeniyle 1 Mayıs kutlamalarının iptal edildiği Adana’da, Gaziantep’te meydana gelen patlama ardından güvenlik güçleri alarma geçti. İl Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi, "Polis merkezi ve diğer binalarda sabit nokta ifa eden görevlilerimiz daha dikkatli ve duyarlı olacak. Şüpheli şahıs ve araçlar üzerinde daha dikkatli ve duyarlı görev yapacak. Ayrıca şehir merkezi uygulama noktalarında görev yapan personelimiz bu saat itibariyle şüpheli şahıs ve araçlar üzerinde daha dikkatli olacaklar" anonsuyla kentteki tüm ekipleri uyardı.

Editör: Wan Haber