Türkiye'nin dört bir yanından gelen AKUT üyeleri ve doğa tutkunları, 1. İnönü Zaferi'nin yıldönümünde Metristepe'ye yürüyerek çıktı.
Eskişehir, İzmir, Manisa, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli yerlerinden Bilecik'in Bozüyük ilçesine gelen vatandaşlar, 10 kilometrelik yolu yürüyerek Metristepe Anıtı'na ulaştı. 10 ile 65 yaş arası vatandaşların bulunduğu grupta engelli vatandaşların da yer aldığı görüldü. AKUT tarafından tertiplenen yürüyüşe Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, AKUT üyeleri ve doğa tutkunlarından oluşan yaklaşık bin kişi katıldı. Metristepe Anıtı'na gelindiğinde Tepebaşı Belediyesi tarafından yürüyüşçülere çorba, poğaça ve çay ikramı yapıldı.
Burada konuşan AKUT 2. Başkanı Cüneyt Koparan, kazanılan zaferin önemine işaret ederek şöyle konuştu: "1 Nisan 1921'de burada Yunanlara karşı bir zafer kazandık. Biz, AKUT olarak burada çarpışan şehitlerimizi anmak ve yâd etmek için her sene buraya bir ziyaret düzenliyoruz. Yürüyüşe valilikler, kaymakamlıklar ve sivil toplum kuruluşları destek veriyor. Her geçen sene katılımın arttığı bu hareketimizi, gelenek haline getirip sürdürmek istiyoruz."
Grup daha sonra İnönü Zafer Anıtı'nın etrafına geçerek saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu. Hep birlikte hatıra fotoğrafı çektiren grup daha sonra araçlara binerek dağıldı.
(FS-GÖ-MŞ-HO-Y)

06.01.2013 16:40:33 TSI

Editör: Wan Haber