Gaziantep'in Şehitkamil Belediyesi tarafından 1. Gazilik Kupası Oryantiring Yön bulma yarışması düzenlendi. 15 okuldan 500 öğrenci yön bulmak için bir birileri ile kıyasıya yarıştı.
Şehitkamil Belediyesi'nin ev sahipliğinde Dülükbaba Mesire Alanı Tabiat Parkı'nda düzenlenen oryantiring yarışmasının startını Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu verdi. Kendilerine verilen harita ile yönlerini bulmaya çalışan öğrencilerin mücadelesi görülmeye değerdi. 15 okuldan katılan yaklaşık 500 öğrencinin yarıştığı oryantiring yarışmasında zaman zaman heyecan doruğa çıktı. Öğrencilere başarılar dileyen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Bugün Oryantiring yarışmasının dördüncüsünü fakat Gazilik Kupasının birincisini yapıyoruz. Düllük Baba Tabiat Parkının içerisinde bildiğiniz gibi çok farklı parkurlar oluşturulduk. Bu parkurlardan çocuklarımızın Oryantiring sporuyla da ilgili faydalanmasını sağlamak adına bu çalışmayı devam ettiriyoruz. Oryantiring Federesayonuyla da birlikte bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Çocuklarımıza değişik yarışma sunmak adına destek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün burada 15 okuldan yaklaşık 500 öğrencimiz 6 değişik kategoride yarışmaya katılıyor. Bu tabi yön bulma tekniğidir oryantiring. Yön bulma tekniği ile en kısa sürede belirli hedeflere ulaşıp geri dönmesini sağlayacak. En azından çocuklarımızın muhakeme yeteneğini de geliştirmek adına yapılan bir spor. Bu konuda destek vermeye devam ediyoruz. Bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi.
Yarışmaya giren öğrenciler ise, "Güzel bir organizasyon, bize verilen harita ile pusularlarla yönümüzü bulmaya çalışacağız. Bu ilk deneyimimiz olmasına rağmen, mutlaka bir şeyler yapacağımızı düşünüyoruz. Dereceye gireceğimize inanıyoruz. Bu organizasyonu yapan Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'na teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştular.
Yarışma sonunda dereceye giren öğrenciler düzenlenen törenle ödüllerini Başkan Fadıloğlu'nun elinden aldılar. Daha sonra yarışmacılar Başkan Fadıloğlu ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
(MDC-Y)

16.02.2013 15:24:58 TSI

Editör: Wan Haber